Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszi erdő a Mecsekben

Adj magadnak annyi időt, hogy az erdő megszólítson!
Vizuálius meditáció

1.THE FLESH                        0:44
2.THE TRANSIENT              4:54
3.THE SOBER                       8:33
4.THE UNSTOPPABLE      14:33

A fejezetek címei a természet és a szemlélő kapcsolatára utalnak.

Az “of WOOD and WATER”-t 2016 októberében forgattuk a Mecsekben két napon át.
A felvételek érdekessége, hogy timelapse, drón, hagyományos kézi és stabilizált felvételekből áll össze.
Az alap témát maga az erdő és a víz kapcsolata adja.

A rövidfilmben hallható hangok 99%-a eredeti, helyszínen felvett hang. Igyekeztünk a képsorok hitelességét messzemenőkig megtartani és azokat a valós formájukban bemutatni. 
E rövidfilmmel értéket szeretnénk adni és nem időt elvenni valaki életéből.
Az "of WOOD and WATER" az első másodpercétől az utolsóig alkot egy művet a rögzített hangokkal együtt.

Korábbi munkacíme (WOODSII) utal a szoros kapcsolatára a FlyingEyes Drone Media korábbi kisfilmjére, a WOODS-ra. (https://www.youtube.com/watch?v=1CbCHn23-34)

ZENE:

CHAPTER one - Neeko Freeman - Soul Travel 
CHAPTER two - Neeko Freeman - In The Wind
CHAPTER three - Neeko Freeman - Lucid Dream
CHAPTER four - Theme of Game of Thrones Season 6 - piano cover

https://neekofreeman.bandcamp.com/

Copyright © 2016 FlyingEyesMedia. All rights reserved. 
flyingeyes.hu


Tovább 0

Megértett természet

Szombathelyi Tibor évekkel ezelőtt olyan volt, mint bárki más: hajtott a megélhetésért, sőt meg annál is többért. Mára az anyagi hasznot háttérbe szorítva kizárólag a természet szavára figyel, és annak megértésére fókuszál. Mire van szüksége a szikkadt földben túlélésért küzdő barackfának? Hogyan menthető meg a köddel harcoló paradicsom? Mitől lesz egészséges és tápértékkel teli a tojás? Csak néhány kérdés, amivel a háromgyermekes apukának nap mint nap meg kell küzdenie, hogy a családjának enni adjon, és az étel amit feltálal nekik, a lehető legnagyobb mértékben támogassa testi és szellemi fejlődésüket. „Természetük szerint", szabadon tartott kutyái egyfajta biológiai kerítésként védik a szintén szabadon tartott jószágokat a kertet körülölelő erdőben élő vadállatoktól, és falkavezérüknek az őket is feltétel nélkül tisztelő gazdát tekintik.


Mivel Tiborral számos riport készült már, ahol részletesen kifejti az életmódjával kapcsolatos gondolatait, kisfilmünkben szinte teljes egészében a képi világra fókuszáltunk. Egyfajta „vizuális meditáció” formájában mutatjuk be a természettel tökéletes harmóniában élő embert, az erdő közepén megbúvó tavat és a párás naplementében kristálytisztára mosott gondolatokat.


Tovább 0

Hat éve történt az ajkai vörösiszap-katasztrófa 

2010 október 4-én 12:05-kor az Ajkai Timföldgyár 10-ik kazettájának északnyugati sarka megrepedt és 15-20 perc alatt teljesen leomlott. 600-700.000 köbméter erősen lúgos vörösiszap ömlött ki, ami 10 négyzetkilométeres területet lepett el. Volt, ahol a sodrás 2 méter magasságban söpört végig Kolontáron és Devecseren. A katasztrófa során 10 ember veszítette életét, és 150 szenvedett sérüléseket. Végül 390 ember költözött el az érintett településekről.

Hat évvel az események után a sebek nagy része begyógyult, megépült az új lakópark és a környék visszanyerte békés jellegét.
2016 szeptemberében ellátogattunk a helyszínre és megnéztük, hogy is néz ki most a tározó és környéke.


Tovább 0

Drónról a leghosszabb hazai völgyhíd

Naplementében sikerült lencsevégre kapni az M7-es autópálya betonkolosszusát


Tovább 0

Budaflash 2016

Budapest szíve a Gellért-hegy. Ha este felnézel rá a rakpartról, sokszor láthatod a rengeteg vakuvillanást, ahogy a turisták a várost fényképezik a Citadella tövéből. Innen jött az ötlet, hogy világítsuk ki az egész hegyet egy kis időre!


Tovább 0